Workshops - Dracorubio

come learn with me

Throughout the year Dracorubio provides workshops and masterclasses in Photoshop especially catered to enhance your photoshop skills. 

Find your workshop on this page.

Workshops


VANITAS FOTO'S MAKEN BIJHEIN

3 november 2019 // BijHein, kortegracht 2, Amersfoort / gratis (max 8 deelnemers)

Op 3 november gaan we de herfst vieren met het maken van een Vanitas foto.

BijHein nodigt je uit om die dag onder begeleiding van fotograaf en beeldenmaker Dracorubio een Vanitas Stilleven te componeren met mooie elementen zoals bloemen (nieuw en verwelkt), fruit, kaarsen, oude boeken, edelstenen, schedels en nog veel meer. We vragen je ook om een eigen persoonlijk item mee te nemen om in je stilleven op te nemen en om het beeld een persoonlijke tint te geven. Een foto in een lijstje, een hanger, een knuffel.


Vanitas is een thema in de kunst. Het woord vanitas is Latijn en betekent ijdelheid en leegheid. Met bijvoorbeeld schedels, gedoofde kaarsen, verwelkte bloemen, zeepbellen, vergane boeken, muziekinstrumenten, klokken of omgevallen glazen wordt de ijdelheid, tijdelijkheid en zinloosheid van het aardse gevisualiseerd. (wikipedia)


Wat heb je nodig:

Voor het maken van de foto is een camera wel handig, dat mag een spiegelreflex zijn of gewoon je smartphone. Wij zorgen voor het licht, of gebruiken gewoon daglicht.


Als je de foto ook nog schilderachtig wil nabewerken ben je van harte uitgenodigd deel te nemen aan de workshop Photoshop op 23 November in Foort Studio te Amersfoort

WORKSHOP | PHOTOSHOP & LIGHTROOM

Til je beelden naar een hoger niveau...


Ben jij benieuwd hoe jij je foto’s net even dat beetje extra kan meegeven? Deze actieve en hands-on workshop helpt jou daarbij! De workshop bestaat uit 2 delen. In het ochtenddeel gaan we met onze camera op zak een mooie wandeling maken. Rondom Noordlaren & de Vijftig Bunder. Tijdens deze wandeling kan iedereen er naar hartelust op los fotograferen. Maken wat jij mooi vind. Hierin wordt je ondersteund door twee fotografen. Zij zullen je ondersteunen en onder andere de thema’s Bokeh Panorama en Focus Stacking met je behandelen. Hoe werkt dit en wat kan ik hier mee. Je gaat het allemaal ontdekken!


Na een uitgebreide lunch ,die bij deze workshop is inbegrepen, gaan we in de middag verder met het Photoshop & Lightroom gedeelte. Tijdens dit deel kijken we hoe je beeldbewerking toe kan passen op je landschaps- & natuurfoto’s. In Photoshop gaan aan de slag met Luminantie Maskers om exposures bij te stellen. Ook gebruiken we diverse tools om ongewenste elementen uit de foto te halen en de focus aan te brengen aan belangrijke delen van je foto.

Verder kijken we in Lightroom naar compositie en de kleurbalans van je foto. Hoe we deze kunnen aanpassen om er een perfect geheel van te maken. Aan het einde van de workshop heb je je kennis verder uitgebreid over de verschillende tools die Photoshop & Lightroom te bieden hebben. Deze kennis is prima toe te passen in zowel artistiek werk als in commercieel werk. Oftewel, je tilt je foto’s naar een hoger niveau!

WORKSHOP PHOTOSHOP

23 NOVEMBER 2019 | FOORT STUDIO AMERSFOORT |

FOTO'S TOT SCHILDERIJEN MAKEN IN PHOTOSHOP


Op 23 november gaan we photoshop gebruiken om een stilleven foto nog schilderachtiger te maken.

Tijdens de workshop gaan we in Photoshop een foto van een Vanitas stilleven bewerken om deze meer schilderachtig te maken. We verheffen de foto tot een waar kunstwerk. Aan de hand van een aantal bewerkingen creëren we een visuele stijl die lijkt op de oude meesters. De foto waar we mee gaan werken wordt geleverd tijdens de workshop, maar je mag ook een eigen gemaakte foto meebrengen.


Vanitas is een thema in de kunst. Het woord vanitas is Latijn en betekent ijdelheid en leegheid. Met bijvoorbeeld schedels, gedoofde kaarsen, verwelkte bloemen, zeepbellen, vergane boeken, muziekinstrumenten, klokken of omgevallen glazen wordt de ijdelheid, tijdelijkheid en zinloosheid van het aardse gevisualiseerd. (wikipedia)


Wat heb je nodig:

Een computer of laptop met Adobe Photoshop, een CC versie is vereist.

Een tekentablet van Wacom.

Een basiskennis van Photoshop is vereist, als je weet wat lagen, curves, brushes en aanpassingslagen zijn, kun je prima meedoen.


Als je een Vanitas foto wil maken is er op 3 november 2019 gelegenheid om mee te doen aan de Vanitas Foto Workshop BijHein, Kortegracht 2, Amersfoort. Van 15:00 tot 17:00

231 Food || Salon 8
Powered by SmugMug Log In